söndag 2 september 2012

Guild wars 2

Jag har nu testat Guild wars 2, och det är awesome!
Det är dock inte jätteenkelt. Är man nybörjare är det mycket nytt på en gång. Det börjar med en relativt enkel questkedja i början som snabbt slutar med att man får möta sin första "boss".
Denna questkedja är alldeles för kort! Jag antar att den finns till för att man ska hinna lära sig något, men man hinner inte lära sig något alls. Det går alldeles för snabbt, och när man väl kommer ut i den "stora världen" på ynka level 1-2 så fattar man, om möjligt, ännu mindre än man gjorde från början.

Anledningen till att spelet är så pass förvirrande är:

  • Rent spelmässigt så har du inte bara skills, till exempel som i world of warcraft, utan du måste även springa omkring och ducka från attacker.
  • Du låser upp dina skills genom att använda dem. Detta innebär att när du får en ny skill hinner du sällan lära dig vad den nya gör.
  • När du använder dina skills spelar det ingen roll om du är "out of range", din karaktär kommer ändå att attackera och du kommer att missa. Det är alltså rätt svårt för en ganska halvdålig gamer som moi att lära sig denna range.
  • Du har flera questchains. Några quests går ut på att springa runt och hjälpa ursprungsbefolkningen och dessa kryddas också med vissa tillfälliga händelser som man kan vara mer eller mindre delaktig i. Förutom dessa har du också din egen storyline som påverkas av diverse val du valde i början.
  • Kartan är GIGANTISK. Man förstår inte hur gigantisk den är förrän man inser att den är gigantisk. Egentligen är den nog inte så gigantisk, men det sen gigantisk ut = förvirrande.
Det finns säkerligen fler saker som är ytterst förvirrande, men när man väl kommit på, och accepterat, dessa specigheter är spelet asroligt. Det är lite som world of warcraft, fast med fler valmöjligheter. Nu har jag visserligen inte sett ens i närheten hälften av spelet, men det jag kommit fram till är att det är grymt. 
Spela det nu, men var beredd på att de första timmarna förstår du ingenting, men bedöm inte hela spelet efter det. Testa det och spela med mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar