Det blev i alla fall panerad svamp, och det är fantastiskt! Det blev en mumsig pastaröra med tomatsås till. Det blev vegetariskt idag helt enkelt.
Panerad svamp med pastaröra
- pasta till 4 personer
- en burk/förpackning krossade tomater
- 1 röd/gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- lite spenat
- lite broccoli
- tomatpuré
- salt
- peppar
- en skvätt grädde
- portabellosvamp
- några ägg
- mjöl
- 1.5 dl finriven ost
- 3 dl ströbröd
Gör så här:
Koka pastan.
Stek löken och vitlöken på låg värme och tillsätt sedan broccoli och spenat och höj värmen.
Blanda i någon matsked tomatpure och krydda med salt och peppar.
Ha i de krossade tomaterna och fyll upp burken/förpackning till 1/3 med vatten och ha i de också.
Ha i en skvätt grädde och låt koka upp.
Smaka av och krydda eventuellt mer.
Låt koka i minst 30 min under lock.
Under tiden:
Skär svamparna i platta, avlånga skivor (ca. 1.5 cm tjocka)
Förbered en djup tallrik med uppvispat ägg, en tallrik med mjöl, och en tallrik med ost, ströbröd, salt och peppar.
Doppa först i ägget, sedan i mjölet, ägget igen och slutligen i ströbrödsblandningen.
Stek svamparna i stekpanna tills de är klara och har en fin och krispig yta.
Blanda ner pastan i tomatröran.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar