måndag 25 mars 2013

Panerad svamp

BÄSTA idén någonsin. Panerad svamp. Det råkade vara så att portabellosvamp var på extrapris när vi var och handlade senast, så det kan vara så att jag var tvingad, av det billiga priset, att köpa denna billiga, och goda, proteinkälla, som jag inte kan stava till. Jag vet.
Det blev i alla fall panerad svamp, och det är fantastiskt! Det blev en mumsig pastaröra med tomatsås till. Det blev vegetariskt idag helt enkelt.

Panerad svamp med pastaröra

  • pasta till 4 personer
  • en burk/förpackning krossade tomater
  • 1 röd/gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite spenat
  • lite broccoli
  • tomatpuré 
  • salt
  • peppar
  • en skvätt grädde
  • portabellosvamp
  • några ägg
  • mjöl
  • 1.5 dl finriven ost
  • 3 dl ströbröd


Gör så här:
Koka pastan.
Stek löken och vitlöken på låg värme och tillsätt sedan broccoli och spenat och höj värmen.
Blanda i någon matsked tomatpure och krydda med salt och peppar.
Ha i de krossade tomaterna och fyll upp burken/förpackning till 1/3 med vatten och ha i de också.
Ha i en skvätt grädde och låt koka upp.
Smaka av och krydda eventuellt mer.
Låt koka i minst 30 min under lock.
Under tiden:
Skär svamparna i platta, avlånga skivor (ca. 1.5 cm tjocka)
Förbered en djup tallrik med uppvispat ägg, en tallrik med mjöl, och en tallrik med ost, ströbröd, salt och peppar.
Doppa först i ägget, sedan i mjölet, ägget igen och slutligen i ströbrödsblandningen.
Stek svamparna i stekpanna tills de är klara och har en fin och krispig yta.
Blanda ner pastan i tomatröran.

Smaklig måltid!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar