onsdag 3 oktober 2012

Mysmat

Idag var jag en duktig flickvän som lagade god mat, dukade fint och tände ljus på bordet lagom tills pojkvännen kom hem från högskolan.
Nöjd blev han, och jag med.

Restmat är inte alltid jättekul. Oftast lagar man någonting som i de flesta fall tappar charmen när man värmer det i micron dagen efter.
Lösning på detta är helt enkelt att använda resterna i mat dagen efter!
Idag blev det gårdagens stek som förvandlades till en enkel och mycket god pastasås.
Steken lagade jag av älgkött, som min papps har gett oss, och på det enklaste av vis.

Ugn: 150 grader -> kött i form -> olja och krydda på kött -> termometer i kött -> vatten i form (ca. 1 cm) -> in i ugn (ca. 1.5 - 2 timmar) -> termometer: 70-75 grader -> ut ur ugn -> ät med valfritt tillbehör.

Lagar du fläskkött eller kyckling rekommenderar jag att höja ugnsvärmen till 200-225 grader. Kyckling tar ca. 1 timme och stor fläskbit ca. 1.5 timmar.

Anyways.
Gör en mumsig sås av skyn du får i formen och dagen efter har du en massa sås och kött över, right?
Sugen på något nytt? Trött på den gamla vanliga micrade matlådan som blev över? Man kan ju inte kasta mat heller, så vad gör man?
Man gör den lättaste pastasåsen söder om nordpolen, som dessutom blir extra god, eftersom alla smakerna har fått stå över natten och gotta till sig riktigt ordentligt.

Tag ditt kött och strimla ned det i en stekpanna tillsammans med någon klyfta vitlök efter egen smak.
Stek en stund och ha sedan i såsresterna och crémefraishe i pannan.
Smaka av.
Rör om och låt småputtra under lock i några minuter.

That's it. En mumsig och lyxig pasta-sås, beroende på vad du väljer att stoppa i den. Enkelt och ett bra alternativ till den gamla klassiska biffstroganoffen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar