måndag 28 januari 2013

Experiment

Ibland känns det som om jag har hamnat helt fel. Som om det inte alls är meningen att jag ska sitta och läsa fysik och kemi hela dagarna, men ibland är det grymt kul.
Att göra snitsiga experiment och förstå så enkla saker som man aldrig tänkt på tidigare. Fast egentligen tror jag bara att jag är en sucker för vätskor som byter färg. Så kul! BTB är det bästa som finns.

Just nu känns det som om jag har valt rätt. Som om jag befinner mig på rätt ställe, till skillnad från igår. Jag har varit utan medicin den senaste veckan, eftersom det krånglade med apoteket. För dig som inte vet så håller jag på att bli utredd för en sömnsjukdom så jag fick en form av melatonin som heter Circadin, tror jag.
Nu har jag fått en annan sort som jag testar, och hittills så fungerar det bättre än något annat, och tro mig. Jag har testat det mesta (förutom droger). Jag har testat att träna, vila, läsa, Valeriana, Theralen, lugnande, byta sovtid, te, sömntabletter och allt annat som folk har föreslagit mig.
Man kan säga som så att nu när jag har fått sova ordentligt för första gången så länge jag kan minnas, så är allting mycket ljusare. Allting känns mycket mer. Jag kan njuta av att gå upp på morgonen och vara medveten om att jag känner marken under mina fötter. Jag kan åka till skolan och vara vaken under tiden. Jag kan sitta i klassrummet och lyssna på en genomgång utan att slumra bort bitvis. Jag kan komma hem efter skolan och orka plugga och laga mat till mig och Viktor. Jag kan vakna utan att ha ont överallt och känna mig febrig dagarna i ända. Jag kan för första gången på mycket länge leva som en normal människa.

Jag hoppas på att jag ska orka med skolan bättre den här gången, och hittills går det bra. Nu när jag får sova så känns allt lättare. Fler saker fastnar och jag kan vara med och aktiv i skolan, utan att gå och lägga mig för att sova på något golv någonstans så fort jag får chansen.

By the way så är bilderna tagna och redigerade med min telefon. Inte illa va?

Idag fick jag blåsa koldioxid i vatten, bilda kolsyre och göra det surt. Jag lyckades. SCORE!

Vår lärare gjorde en vattenfontän av ammoniak och undertryck. 

2 kommentarer:

  1. hoppas det fortsätter så där bra..va glad jag blev nu när jag läste det här inlägget..Håller tummarna allt jag kan att det här är medicinen du behöver för en bra o fungerande vardag o liv // massor av kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas det med! :) Tack så mycket! Nu ska jag snart in på sömnlabb också, så då hoppas jag att de hittar vad felet är.//Kram!

      Radera