måndag 1 oktober 2012

Skördefestival

I helgen åkte jag och älskling upp till Öland och hälsade på mamma och Lennart, som i sin tur var där och hälsade på sin husvagn som stod, nästan helt ensam, på sin plats under träden på Tokenäs Camping.

Anledningen att vi åkte dit var ju inte endast att hälsa på husvagnen för att den kände sig ensam, utan det var för att det var skördefestival i helgen! Detta innebär att alla människor som överhuvudtaget kan, plus några till, åker till Öland för att ta sig norrut på den lilla ön i en lång och ringlande bilkö som sniglar sig fram i ca. fem kilometer i timmen.
När alla väl har lyckats ta sig någonstans, så köar de till en parkering för att sedan gå ut bilen och köa till ett stånd som säljer antingen mysiga hemgjorda saker eller mat av något öländskt slag.
Det var visserligen mysigt, men jag var inte alls i form för denna hjord av människor just den här helgen egentligen.
Utöver massor av folk fanns det även massor med dekorationer av hö och pumpor. Pumpor fanns det ungefär lika många som det fanns människor.

Mysigt, och jag rekommenderar att titta på det, men var beredd på folkmängden och bilköerna. Är inte det något du står ut med, är detta ingenting för dig.

Det mysigaste för mig var nog att kura ner sig i sängen och känna lukten av ölandssommar. Att bara få ha ledigt, att grilla en sista gång och äta massvis av onyttigheter, som man gör hela somrarna, och att vara där med familjen som man inte träffat sen i somras när man var där.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar