söndag 28 oktober 2012

Barcelona

För alla er som inte vet så tävlade vi inte i Barcelona, utan vi tävlade en bit utanför i en stad som heter Calella. Ett namn som vi ovetande svenskar utalar lite hur som helst.
"Calejja" misstänker vi är det rätta, men under resans gång har jag hört "Cajella", "Cajejja", "Caljella", "Calelja" osv.

I alla fall så åkte jag ner några dagar innan. Det var då incidenten med det missade flyget hände. Har du missat denna följetång på facebook? Då kan jag göra dig en tjänst och berätta det för dig utan att du måste in och leta efter gamla inlägg.

Jag skulle åka fredagen den 12:e oktober. Anslutningsflyget var bokat och klart och två veckor innan hade jag och Viktor redan löst och pratat om hur jag skulle ta mig dit. Viktor skulle komma med min väska, hämta mig vid skolan och sedan köra mig direkt ut till flygplatsen. Veckan innan flyget till Barcelona skulle jag flyga hem för en körövning. Då såg planeringen annorlunda ut.
Jag tog då bilen till skolan, körde hem, hade ca. en halv timme på mig för att sedan bli utkörd till flygplatsen.

Inga problem tänker ni. Enkelt. Första helgen: ta bilen, åka hem, till flygplatsen. Andra helgen: Ta inte bilen, bli hämtad, få skjuts till flygplatsen.
Det visade sig när helgen väl kom att detta enkla, som man kan ta för givet att vara så enkelt att man inte behöver fokusera närmare på det, inte var så jävla enkelt för en förvirrad själ som mig.

Självklart blandade jag ihop dessa. Första helgen kom jag hem med ett försenat plan. Andra helgen kom jag jag i tid, fast en timme för sent.
Paniken som infinner sig när man förstår att man missat sitt anslutningsflyg till flyget till Barcelona, som man bokat flera månader innan, var relativt påtaglig.
I ren panik ringer jag till flygplatsen, är det tack och lov är en vänlig själ som med lugn och pedagogisk röst, full av medlidande meddelar mig: "Du kommer inte att hinna med flyget, och även om vi bokar in dig på nästa flyg kommer du inte att hinna med flyget till Barcelona. Jag föreslår att du bokar in ett nytt imorgon förmiddag istället"

Efter detta kom vändpunkten från panikångest till "måste lösa problemet". Jag fick med mammas hjälp boka in nästa flyg till Arlanda för att sedan ta mig ut till Trångsund och sova över hemma hos min moster och hennes familj. Till min lycka blev jag även bjuden på sushi och chips, vilket jag är evigt tacksam över! Jag fick hjälp att boka in en taxi till mitt ombokade flyg till Barcelona som skulle lyfta dagen efter kl. 06.50.

Jag kom fram till flygplatsen i Barcelona runt 11.00 på förmiddagen, utmattad och trött men i alla fall glad att jag tagit mig fram.
End of story.

Här kommer lite(många) bilder.

Trapphuset och utsikten från vår takterass






 Vi bodde på fjärde eller femte våningen. Dessa trappor var INTE mina vänner!

Mer utsikt och en bild på mitt och papps sovrum 



Spännande konstverk i vardagsrummet!

Lennart is "going wild" i köket

 Upp för trapporna och rulltrapporna mot parc Guelle (stavning=?)

Utsikten över Barcelona


 Männen står och gör... ja. Ingen vet riktigt.

 Vill man gosa, så är man söt vid ett turistställe. Smart katt!



Borsta tänderna?


Ödlan säger hej! 










Godaste marängen jag någonsin ätit. Kokosmaräng mmmmmhhmmm.



Lokalproducerade chips! Jag är såld.
 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar