fredag 2 november 2012

Mattetentan från helvetet

Idag gäller och smäller det. Viktor ska skriva sin matte D-tenta, som avgör om vi kommer att ha råd att leva som vi gör, i den lägenheten som vi gör.
Han har klarat av 10.5 poäng av de 14 som behövs för att få studielån och studiebidrag.

Spänningen är olidlig, skulle man milt kunna uttrycka sig.
Viktor har huvudvärk, och känner sig nerslagen. Så sent som denna morgon sa han "Kim. Jag vet inte hur vi ska klara vår ekonomi", med ledsna valpögon.
Detta är inte okej. Jag sitter nu här och känner mig rätt nerslagen själv. Vem skulle inte det liksom? Vår ekonomi, som vi knappt har som det är, är på väg att dödsdömas av högsta domstolen som vi i studenttider kallar csn.

MEN! Det är inte okej. Peppa Viktor JÄRNET! Vi ska inte ge upp förrän csn trampat ner våra tårade ansikten i smutsen, och om de gör det är det bara att gå in, ta en varm dusch och tvätta av sig. Allting känns pissigt, som när ens hundvalp har magsjuka, när man väl ligger där med smutsen i ansiktet, men när man är klar med att ligga och tycka synd om sig själv är det bara att göra något åt saken.
Att ligga kvar ute i regnet med smuts i ansiktet är till ingen nytta.

Därför peppar vi nu Viktor att gå in på tentan, göra sitt bästa och komma ut därifrån med livet i behåll och själen intakt.
Sedan är det bara till att vänta och se om det blir tvätta bort smuts ur ansiktet fram till jul, eller gå därifrån, triumferande, med csn-bidrag i fickan.

Life is hard.


1 kommentar: